Hilmersgården & Eva

Gården var från början ett litet torp som byggdes omkring 1900 och blev uppkallat efter torparen Hilmer som byggde stället. En ombyggnad i början av 1970-talet gav huset dess nuvarande form som bostad och det byggdes också ett stall.  

I december 2001 flyttade jag och min familj in på Hilmers. Jag startade min verksamhet i stallet 2004 och för att passa verksamheten så har det byggts om och 2009 gjordes även en utbyggnad för en ny ateljé.

Konst och konsthantverk har alltid legat mig varmt om hjärtat. Glas har alltid fascinerat mig , det är något magiskt över det. Att jag började med fusing är från början ett missöde. Jag målade glas och brände i en liten porslinsugn. Termostathaveri på ugnen resulterade i allt för hög temperatur och allt som fanns i ugnen tappade formen totalt. Första reaktionen var ilska som snabbt byttes ut mot spännande experiment med att smälta ner flaskglas i olika färger.

Efter en liten tids experimen-terande och lite googlande förstod jag vad jag sysslade med. Jag hade halkat in på en mer än 4000 år gammal teknik, fusing. Att få jobba i glas är mycket inspirerande det är bara fantasin som sätter gränser.

Tillagd i varukorgen